Гъби на тиган

Бързо и вкусно предястие

1.5 от общо 2 гласа
10 мин.
Необходими продукти

6 големи ветрогонови гъби

6 с.л. зехтин екстра върджин

6 стръка прясна мащерка

6 скилидки чесън

шери

1 с.л. нарязан магданоз

морска сол

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. След това разрежете всяка гъба на две по дължина. От вътрешната страна, по цялата дължина, направете повърхностни диагонални разрези в двете посоки.

2. Загрейте тиган за палачинки с 3 с.л. зехтин в него. запържете стръковете мащерка и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън за около 1 минута, до златисто. Извадете мащерката и чесъна в чиния. Врънете тигана върху котлона и усилете огъня. Подредете гъбите в него, с разрязаната страна надолу. Поръсете гъбите с останалите 3 с.л. зехтин и с малко шери. Гответе 2 минути, до тъмнозлатист цвят. Обърнете гъбите и гответе още 2 минути.

3. Разпределете гъбите в предварително затоплени чинии. Поръсете с нарязан магданоз и морска сол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти