600 г печурки (пресни)
80 мл студено пресован зехтин
4 филийки ръжен хляб
2 стръка мента
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон (+ кората от 1 лимон)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се, измиват се и се подсушават. След това се режат на много тънки парчета.
Слагат се в купа и се овкусяват с накълцана мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина.
Хлябът се препича и се натърква с чесън.
Салатата се разбърква добре и се поднася върху филийките хляб.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук