375 г брашно тип „00”
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
10 г жива мая
3 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
10 г сол
Начин на приготвяне:
Млякото се загрява в касерола и в него се разтопява маслото. Слага се маята и се бърка, за да се разтвори. Сухите съставки се смесват и към тях се добавя млякото.
Замесва се тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 30 минути. След това пак се размесва и отново се оставя за 30 минути. После се разрязва на 20 парчета.
Оформят се гризини и се подреждат в тава. Оставят се да починат за 10 минути. Фурната се загрява на 230 градуса, след това се намалява на 180 с вентилатор. Слагат се гризините и се пекат за 15 минути.
Още интересни техники за приготвяне на храна: