Горски щрудел с 5 вида гъби

Готов за половин час

Горски щрудел с 5 вида гъби
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет бутертесто
1 жълтък

за плънката:
300 г консервирани кладница, челядинка, пачи крак и манатарки
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 филия хляб
30 г краве масло
2 с. л. олио
2–3 с. л. бяло вино
1 кубче пилешки бульон
3–4 стръка копър
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва наситно и се запържва за около 1–2 минути в олиото и маслото. Силата на огъня се увеличава, прибавят се нарязаните на филийки печурки и се пържат около 2–3 минути, докато се зачервят. След това се натрошава пилешкият бульон, изсипва се виното и се разбърква добре. Добавят се и консервираните гъби, нарязани на филийки, и готовата плънка се оттегля от огъня.

2. Филията хляб се нарязва на малки кубчета, които се прибавят към плънката. Сместа се овкусява със ситно нарязания копър и черен пипер, разбърква се и се оставя да се охлади напълно.

3. От бутертестото се отрязва широко правоъгълно парче с дължина на тавата за печене. В единия край на разгънатото тесто по дължина се поставя плънката, като се оставят два пръста разстояние до ръба. Краищата на тестото се намазват с разбития жълтък. Двата края по ширина се прегъват навътре, за да не изтича плънката, а след това се завива руло и отново се маже с жълтък.

4. Щруделът се пече 15–20 минути до зачервяване в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Пирог с гъби

Постни лозови сарми с гъби

Киш с праз и гъби

Постна рецепта със спанак и гъби

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти