Гювече със стар хляб и забулени яйца

Чудесен вкус за хладните дни

3.24 от общо 17 гласа
36 мин.
Необходими продукти

хляб стар - 6 филии

сирене - 200 гр

масло - 100 гр

яйца - 2 броя

винен оцет - 1 с.л.

червен пипер - 1 ч.л.

чубрица на вкус

Великолепно е съчетанието от препечен хляб, сирене, масло, червен пипер и рохко яйце, както и, разбира се, чубрицата, която обединява всичко и му придава типичен български вкус. Обикновени продукти, поднесени по необикновен начин - това е най-краткото описание за тази рецепта на Mate Kitchen.

Може да поднесете това гювече и като топло предястие заедно с тънко нарязани мезета, сланинка, различни видове туршия и традиционни нашенски разядки. То определено е вкус за студеното време и е жадно за червено винце. Когато навън е слънчево и топло, небцето жадува за друго, свежо, с пресни зеленчуци и с по-пъстри цветове, споделят от Mate Kitchen.

Тези гювечета влизат в категорията „рецепти с остатъци“. Доста често там попада именно хлябът - дори и стар, той е изключително благодатен продукт, с който могат да се приготвят и солени, и сладки вкуснотии.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете или начупете хляба на хапки, разпределете ги в две гювечета и ги сложете да се изпекат във фурната на 180 градуса, като разбърквате от време на време.

2. След като ги извадите, натрошете върху тях сиренето.

3. Във вряща вода с оцет забулете яйцата. Сменяйте водата за всяко яйце.

4. Сложете по едно яйце във всяко от гювечетата.

5. Разтопете маслото, запържете в него червения пипер и полейте обилно гювечетата. Накрая поръсете с чубрица на вкус и поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, сирене, масло и хляб, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти