8 яйца
150 г сирене смес (краве и овче)
3 тиквички
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
3 стръка джоджен
70 мл зехтин
3 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се разбъркват. Оставят се за 10 минути, да отделят водата си, след това се изстискват много добре.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин за 1–2 минути. Добавят се тиквичките и накълцаният джоджен, разбърква се и се готвят 3–4 минути.
Яйцата се разбиват добре с киселото мляко и се подправят със сол и черен пипер.
Запържените зеленчуци се дърпат от котлона и се смесват с разбитите яйца и половината натрошено сирене.
Форми за брюле се мажат със зехтин. В тях се разпределя сместа и се поръсва с останалото сирене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет