1–2 багети
5 яйца
200 г чери домати
100 г краве масло
1 авокадо
1/4 връзка див лук
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Багетата се реже на филийки, които се намазват с около 30 г от маслото, предварително разтопено. Пекат се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се отделя и се намачква с вилица. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнен магданоз.
Яйцата се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер. Готвят се на слаб огън в около 20 г сгорещено масло, при постоянно бъркане.
Когато станат с кремообразна текстура се дърпат от огъня и се прибавя останалото масло, нарязано на кубчета. Поръсва се и наситненият див лук.
Филийките се мажат с авокадото. Отгоре се разпределят яйцата. Гарнира се с нарязани на четвъртинки чери доматчета.
Брускети с моцарела
Вкусните италиански братовчеди
Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
Брускети с домати
Домашни брускети