250 г чоризо (пикантен колбас)
200 г чери домати (различни цветове)
2 домата
2 скилидки чесън
3 стръка пресен лук
200 г краве сирене
4 стръка магданоз
60 мл зехтин
30 мл червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чоризото се реже на тънки парчета и се запържва в тиган.
Поръсва се с накълцания чесън. Щом и той се запържи леко, се налива оцетът и съдът се дърпа от котлона.
Доматите се режат на кубчета, чери доматите се разполовяват, магданозът и лукът се накълцват. Смесват се в купа, овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се със зехтин и се разбъркват.
Охладеното чоризо се изсипва при доматите и разбърква. Салатата се поднася с натрошено сирене.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук