Доматена салата с чоризо

Бърза и различна

2 от общо 4 гласа
15 мин.
Необходими продукти

250 г чоризо (пикантен колбас)
200 г чери домати (различни цветове)
2 домата
2 скилидки чесън
3 стръка пресен лук
200 г краве сирене
4 стръка магданоз
60 мл зехтин
30 мл червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чоризото се реже на тънки парчета и се запържва в тиган. 

Поръсва се с накълцания чесън. Щом и той се запържи леко, се налива оцетът и съдът се дърпа от котлона. 

Доматите се режат на кубчета, чери доматите се разполовяват, магданозът и лукът се накълцват. Смесват се в купа, овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се със зехтин и се разбъркват. 

Охладеното чоризо се изсипва при доматите и разбърква. Салатата се поднася с натрошено сирене.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти