Необходими продукти:
Готово тесто за пица (фабрично разточено е за предпочитане) или домашно приготвено, разточено на тънко (0,5 см)
Паста от сушени домати
Зехтин
Сол и пипер
Сух босилек
Пармезан (по избор)
Други подправки по избор
Начин на приготвяне:
От едно тесто могат да се получат два вида гризини – с пълнеж от сушени домати и без пълнеж.
За гризините с пълнеж:
Разточете половината от тестото на тънко, във формата на правоъгълник (или отрежете половината от вече готовото ви разточено тесто).
Нарежете правоъгълника на 2 см. дебели ленти.
Намажете по дължина центъра на всяка лента с пастата от сушени домати.
С пръсти, хванете лентата от едната страна и започнете да прегъвате по дължина, така че пастата от сушени домати да остане като пълнеж. Натиснете с пръсти краищата за да затворите добре лентата. Хванете лентата за двата и края и я усучете няколко пъти.
Поставете я върху хартия за печена в тава. Повторете същото с останалото тесто.
Намажете всички усукани пръчици със зехтин и поръсете със сол, пипер, босилек и пармезан (ако обичате).
Печете на 350 F (180 C) за около 12 минути.
За гризините без пълнеж:
Разточете другата половина от тестото на тънко, във формата на правоъгълник (или вземете останалото от вече готовото ви разточено тесто).
Нарежете тестото на тънки ленти (1 см.).
За всяка пръчица хванете по две ленти и ги усучете добре няколко пъти. С пръсти затиснете краищата им заедно за да не се отворят при печенето.
Поставете ги върху хартия за печене в тава.
Намажете ги добре със зехтин и поръсете с подправки по избор (сол, пипер, розмарин, босилек, мащерка и т.н.)
Печете на 350 F (180 C) за около 12 минути.
Други рецепти:
Маслинова разядка
Весели домашни бонбони
Брускети с моцарела
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!