Необходими продукти
350 г брашно
60 г свинска мас
250 мл вода (топла)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с разтопената мас, солта, водата и бакпулвера. Замесва се меко тесто.
Прехвърля се в чиста купа, покрива се, за да не изсъхва, и се оставя да почине за 30 минути.
Разделя се на 6–8 топки, които се разточват на тънки, кръгли питки върху набрашнен плот.
Пекат се от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
Изваждат се и се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
Други рецепти:
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич