Необходими продукти:
500 г пресни картофки
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица галета
сол
черен пипер
лют червен пипер
шарена сол
чубрица
други подправки по желание
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Избираме млади пресни картофки (кожата им трябва да е крехка, за да може да се консумират направо с нея), измиваме ги под течаща вода и ги нарязваме във формата на лодки.
В купа смесваме брашното, галетата, добавяме подправки на вкус и разбъркваме. Поръсваме картофките (най-добре е да са все още влажни, но не много мокри, за да не станат брашното и галетата на бучици) с панировката и ги объркваме добре, за да може да се покрият с подправки.
Пържим ги в сгорещена мазнина до златисто.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>