Необходими продукти за 4 порции:
2 тиквички
1 зелена салата
3–4 печени червени чушки
1 консерва царевица (200 г)
1 консерва червен боб (200 г)
1/2 връзка копър
1 стрък пресен чесън
150 олио
200 г сирене
сокът от 1 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Без да се белят, тиквичките се нарязват напречно на филийки и се запържват от двете страни в малко от олиото.
2. Измитата салата и печените чушки се нарязват на ивици и се слагат в купа заедно с царевицата и боба.
3. Сосът се приготвя, като чесънът и копърът се наситняват и се слагат в отделен съд. Прибавят се останалото олио, сол и лимоновият сок, разбърква се и зеленчуците се овкусяват с получения сос.
4. В подходяща чиния се прави канапе от изпържените тиквички и върху тях се подреждат овкусените зеленчуци. Накрая се поръсва с натрошеното сирене.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!