Дип от овче сирене с печен лук и сусам

Апетитна разядка

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

250 г сирене Фета

100 г сирене Рикота    

100 г крем сирене

4 глави лук

1 скилидка чесън

2 с.л. лимонов сок

2 стръка босилек

сол на вкус

студено пресован зехтин за поливане

запечен сусам за поръсване

босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука надве, поставете го в купа, залейте го със 2-3 с.л. зехтин, намажете го добре от всички страни и го поставете с разреза надолу в загрят тиган. По време на готвенето налейте зехтина, останал в купата, и гответе, докато лукът придобие тъмен загар.

2. След това прехвърлете в тава, посолете и налейте 100-150 мл вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, извадете и охладете.

3. За дипа в блендер сложете натрошеното сирене „Фета“, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. зехтин, чесъна, крем сиренето и разбийте.

4. Прехвърлете в купа и добавете рикотата и накълцания босилек, ако има нужда - посолете.

5. Сервирайте дипа заедно с лука, подреден около него. Полейте с 2–3 лъжици от сока от лука, разбъркан с 2-3 лъжици зехтин. Поръсете със запечен сусам и много тънко нарязан босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти