Лятото е време на изобилие на вкусове и цветове. Тази салата разточително обединява и двете.
Необходими продукти за 4 порции:
1 зелена салата или айсберг
1 радикио
1 финокио
1 авокадо
100 г пресни малини
2 с. л. слънчогледови семки
2 с. л. кориандър, нарязан
За дресинга:
2 с. л. сок от портокал
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. мед
1 ч. л. пълнозърнеста дижонска горчица
½ ч. л. смляна морска сол
4 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Зелената салата и радикиото се накъсват на парчета. Финокиото се нарязва на много тънки резени.
2. Авокадото се нарязва и се поръсва с лимонов сок, за да не потъмнее.
3. В купа се смесват листните зеленчуци, финокиото, семките, кориандърът и малините.
4. Всички продукти за дресинга се разбъркват и салатата се залива. Разбърква се и се поднася.