Чеснови хлебчета

Ароматни и вкусни

1.4 от общо 5 гласа
90 мин.
Необходими продукти

250 г брашно
60 г краве масло на стайна температура 
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
1 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в 125 мл топла вода. Брашното се смесва с щипка сол, разтворената мая и зехтина. 

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Маслото се разбърква с ригана, сол, черен пипер, наситнените магданоз и босилек и стрития на паста чесън. 

Тестото се разточва на не много тънка кора, маже се с част от маслото и се завива на стегнато руло. 

Реже се на парчета, които се поставят с разреза нагоре в съд, намазан с масло. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат. 

Капакът на съда се завива с кърпа, питките се похлупват и се готвят на умерен огън около 10 минути. 

Обръщат се и се готвят и от другата страна 5 минути. Сервират се, намазани с останалото масло.

Други рецепти:

Топла питка със сиранце...
Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти