Необходими продукти
1 кг. томатило
1 скилидка чесън
2 големи шайи бял лук
1 люта чушка халапеньо или серано
1/2 ч.ч. листа кориандър заедно с горните стъбла
1/2 ч.л. молска сол
Начин на приготвяне:
Обелете томатило от шушулките и ги измийте. Подредете ги в тава, постлана с алуминиево фолио заедно с лютата чушка , шайбите лук и небелената скилидка чесън. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 8-10 минути.
Прехвърлете в блендер печените томатило и лук. Отстранете дръжката на лютата чушка и обелете скилидката чесън и добавете и тях. Добавете листата кориандър и овкусете със сол. Пасирайте, но не до гладкост.
Пресипете салцата в купа.
Сходни рецепти:
- Рулца от ... патладжан
- Канапе от патладжани с домати
- Рулца от патладжан
- Патладжан по средиземноморски
- Салата с патладжан и печено сирене
- Патладжани с доматен сос