500 г ръжен или пълнозърнест хляб
250 г различни видове маслини
50 г филенца аншоа
50 г каперси
1 скилидка чесън
зехтин екстра върджин
1 връзка копър
пресен майорана
сокът от половин лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костилки, каперсите, сушените домати и пресните подправки първо на едро, а след това на възможно най-ситно. Смесете ги добре и овкусете с малко лимонов сок, копър, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
Натрийте топлите запечени филии с обелената скилидка чесън. Намажете тапенадата върху хляба и гарнирайте със ситно нарязан копър.
- Бяла пица с гъби и кренвирши
- Чийз тост с телешки салам
- Шишчета с наденица и зеленчуци
- Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати