Брик - пурички с агнешко

Банички по екзотична рецепта

0 от общо 0 гласа
65 мин.
Необходими продукти

1 с.л. зехтин екстра върджин

1 глава лук

щипка сол

1/2 връзка магданоз

250 г ливанска агнешка сурова наденица (маканек)

150 г агнешка кайма

6 листа точени кори

2 жълтъка

1 литър олио за пържене

 

За сервиране:

200 г кисело мляко

резени лимони

Начин на приготвяне:

1.Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да се охлади.

2. Обелете агнешките наденици и ги накъсайте в купа. Добавете агнешката кайма и омесете всичко с ръце. Добавете охладената смес от лук и магданоз и овкусете със сол. Разбъркайте добре.

3. Разбийте леко двата жълтъка.

4. Изрежете точените кори в кръгла форма. В горния край на всеки кръг поставете по около 60 г от пълнежа, като го оформите на тънко руло, по дължината на целия лист. Намажете краищата на кръга с разбит жълтък. Навийте на руло, като прегънете краищата навътре. Пуричките не трябва да са много дебели.

5. Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пуричките на порции, докато придобият тъмнозлатист цвят.

6. Сервирайте баничките брик със сос от кисело мляко и няколко капки зехтин и резени лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти