1 връзка пресен лук
1 консерва боб канелини
1 глава чесън
Зехтин
2 лимона, сок
50 г сирене Пекорино
4-5 листа мента
морска сол
Бобената салата е питателна и същевременно свежа, като не е трудна за приготвяне и е подходяща за всеки сезон. А ето рецептата на Нико Рейнолдс, предложена от 24 Kitchen.
Начин на приготвяне:
1. Поставете небелената цяла глава чесън в ърху парче алуминиево фолио. Поръсете със зехтин и сол. Завийте добре фолиото и поставете върху добре загрята скара, на директен огън, за около 20-30 минути.
2. Почистете стръковете пресен лук и ги поръсете със зехтин и сол. Поставете стръковете върху скарата. Печете 8-10 минути, като обръщате стръковете от всички страни.
3. В купа поставете прецедения боб. Добавете лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете 2 с.л. зехтин и настърганото сирене пекорино. Разбъркайте добре.
4. Обелете печения лук и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и листата мента. Добавете лука и ментата в салатата и разбъркайте добре.
5. Накрая изтискайте печения чесън, скилидка по скилидка. Разбъркайте.