Бобена салата с печен пресен лук

Да запалим огъня с Нико Рейнолдс

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 връзка пресен лук
1 консерва боб канелини
1 глава чесън
Зехтин
2 лимона, сок
50 г сирене Пекорино
4-5 листа мента
морска сол

Бобената салата е питателна и същевременно свежа, като не е трудна за приготвяне и е подходяща за всеки сезон. А ето рецептата на Нико Рейнолдс, предложена от 24 Kitchen. 

Начин на приготвяне:

1. Поставете небелената цяла глава чесън в ърху парче алуминиево фолио. Поръсете със зехтин и сол. Завийте добре фолиото и поставете върху добре загрята скара, на директен огън, за около 20-30 минути.

2. Почистете стръковете пресен лук и ги поръсете със зехтин и сол. Поставете стръковете върху скарата. Печете 8-10 минути, като обръщате стръковете от всички страни.

3. В купа поставете прецедения боб. Добавете лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете 2 с.л. зехтин и настърганото сирене пекорино. Разбъркайте добре.

4. Обелете печения лук и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и листата мента. Добавете лука и ментата в салатата и разбъркайте добре.

5. Накрая изтискайте печения чесън, скилидка по скилидка. Разбъркайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти