Бейби патладжани с червен лук и риган

Леко и вкусно предястие

3 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г бейби патладжани

3 с.л. зехтин

2 ч.л. сушен риган

1 глава червен лук

3 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. морска сол

4 с.л. зехтин екстра върджин

1 скилидка чесън

1 1/2 с.л. вода

2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете малките патладжани. Разрежете ги на две, по дължина, без да отстранявате дръжките им.

2. На дъното на плоска тава сипете зехтин и поръсете сушения риган. Подредете половинките патладжани с разрязаната страна надолу и ги размърдайте, за да поемат от сместа. След това ги обърнете наобратно. Печете в предварително загрята фурна на 25 градуса 15 минути.

3. Обелете и нарежете червения лук на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Залейте с червен винен оцет и вода. Поръсете с 1 ч.л. сол. Разбъркайте и оставете настрана за 15 минути.

4. Смачкайте с преса скилидката чесън направо в купата с лука. Добавете зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре.

5. Прехвърлете топлите печени патладжани в голяма чиния. Върху тях разпределете маринования червен лук. Оставете да постоят 30 минути. Преди сервиране поръсете с листенца пресен риган.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти