Продукти:
500 г картофи
1 малка главичка стар лук
5-6 репички
няколко листа зелена салата
1 скилидка чесън
сок и настъргана кора от 1 лимон
1 супена лъжица люта горчица
1 чаена лъжичка сух риган
3-4 супени лъжички зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета и ги сварете в подсолена вода. Поставете ги в цедка, за да изстинат и запазете водата, в която са врели. В купа сложете няколко резенчета картофи (колкото се съдържат в 1 картоф), кората и сока на лимона, чесъна, горчицата, зехтина и ригана.
Налейте част от водата на картофите и пасирайте всичко до получаване на гладък сос. Гъстотата му преценете сами и съответно добавяйте водата постепенно. Овкусете със сол и черен пипер.
Към останалите картофи прибавете репичките, нарязани на кръгчета, лука на тънки филийки и накъсаната зелена салата. Разбъркайте, полейте със соса и сервирайте.
Баварска картофена салата
В името на кулинарното "приятелство" с този любим зеленчук
36130