Необходими продукти:
1–2 багети
500 г охладени пилешки дробчета
60 мл олио
20 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 връзка кориандър
1 червена чушка
1 глава лук
2 с. л. соев сос с малко сол „Kikkoman“
2 с. л. кетчуп
1 с. л. сос „Терияки“
зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
Дробчетата се почистват и се нарязват наедро.
Чесънът и джинджифилът се смилат в чопър, а чушката се нарязва на кубчета.
Лукът се реже наситно и се запържва в олиото до златисто.
Изважда се и в същия съд на няколко пъти се запържват дробчетата.
Връща се лукът, прибавят се чесънът, джинджифилът и чушката.
Наливат се кетчупът, соевият сос и сосът „Терияки“, готви се за кратко и се отстранява от котлона.
Хлябът се реже на филийки, полива се със зехтин и се запича до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Върху всяка филийка се поставят дробчетата със сос.
Кростините се гарнират с листа кориандър.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе