за бисквитите:
320 г брашно (+ за поръсване)
120 г краве сирене
100 мл газирана вода
3 яйца
1 консерва царевица с чили
1/4 връзка копър
2 стръка пресен лук
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
зехтин за намазване
за гарниране:
12 пресни яйца
300 г свинска наденица (дебела, едро смляна или кълцана)
200 г чери домати
50 мл зехтин (+ за намазване)
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
1 авокадо
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
1–2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус
Поширано яйце върху хрупкава царевична бисквита с наденичка, авокадо и още какво ли не само за 40 минути.а
Пресният лук и копърът се нарязват на ситно. Брашното се разбърква със солта, бакпулвера и черния пипер. Добавят се газираната вода, леко разбитите яйца, копърът и лукът, натрошава се сиренето и се разбърква.
Царевицата се отцежда много добре и също се разбърква със сместа. Тестото се разстила върху поръсен с брашно плот на кора с дебелина около 1–1,5 см.
С метален пръстен се изрязват кръгли бисквити и се подреждат в тава с незалепващо покритие, намазана със зехтин. Пекат се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Наденицата се запържва за съвсем кратко в сух тиган. След това се нарязва на дебели шайби и се пържи до златисто.
Чери доматите се нарязват на четвъртинки. Авокадото се обелва и се нарязва на кубчета. Смесват се с наситнените лук и магданоз и стрития на паста чесън.
Овкусяват се с настърганата лимонова кора, изстискания лимонов сок, зехтина, сол и черен пипер. Яйцата се пошират за 3–5 минути във вода с оцет под точката на кипене.
В чинии се поставят от бисквитите, отгоре се слага поширано яйце, после салатата и накрая наденицата.
- Сандвич без хляб – как да го приготвим
- Фокача сандвич
- Сандвич с домати, тиквички и сирене
- Сандвич с авокадо
- Сандвич за 15 минути
- Зеленчуков сандвич