- 2 с.л. кокосово олио
- ½ глава лук
- 3 скилидки чесън, намачкани
- 2 с.л. корен от джинджифил, настърган
- 2 ч.л. жълта къри паста
- ½ ч.л. чили флейкс
- 4 чаши тиква, нарязана на кубчета
- 1 консерва домати на кубчета
- 2 чаши соева напитка
- сол
- 150 г бейби спанак
Начин на приготвяне:
Сложете мазнината в съд на котлона да загрява.
Добавете лука.
Когато той се задуши добавете чесъна и джинджъра.
Следва да добавите кърито и лютия пипер. Разбъркайте добре , за да се овкусят съставките добре.
Добавете тиквата, нахута, доматите, бадемовата напитка Джоя и солта. Сложете капак и оставете така да се готви.
Намалете степента на котлона и оставете всичко да се сготви- тиквата да омекне. Това ще стане за около 20 мин. Разбърквайте ястието от време на време.
Изгасете котлона и добавете спанака. Разбъркайте – той ще се сготви от остатъчната температура.
Сервирайте кърито със задушен ориз и допълнително лайм. Може да поръсите със свеж кориандър и фъстъци. Както ви харесва.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата