1 буркан лозови листа
200 г булгур
2 стръка праз
4 скилидки чесън
70 г орехи
50 г сушени червени боровинки
1 щипка канела
1 зрънце бахар
1 щипка смляно индийско орехче
0.5 ч.л. смлян кориандър
0.5 връзка магданоз
1 лимон
сок
100 мл зехтин
сол и черен пипер
1 буркан лозови листа
200 г булгур
2 стръка праз
4 скилидки чесън
70 г орехи
50 г сушени червени боровинки
1 щипка канела
1 зрънце бахар
1 щипка смляно индийско орехче
0.5 ч.л. смлян кориандър
0.5 връзка магданоз
1 лимон
сок
100 мл зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно праза и чесъна, сложете в дълбок съд със загрят зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
2. Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
3. Сложете и нарязаните орехи и магданоз, сушените червени боровинки и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и пипер.
4. С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода, колкото да ги покрие. Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.