Необходими продукти за 1 кейк:
3 яйца
150 г захар
250 г брашно
150 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
200 г извара
200 г плодове според сезона (ябълки, праскови)
зехтин и брашно за тавата
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер, добавя се брашното и сместа отново се разбива.
2. Прибавят се бакпулверът, ванилията и прясното мляко. Полученото рядко тесто се смесва с изварата и плодовете, нарязани на кубчета. Сместа се сипва в намазнена и набрашнена тава и се пече на 190 градуса около 15 минути.
След като кейкът е готов, се разрязва и се сервира поръсен с пудра захар или с плодов топинг по желание.
Други рецепти:
Тънка талия с извара
Словашки сладкиш с извара
Разядка с извара и чушки