Пилешки шишчета със зеленчуци

Пилешки шишчета със зеленчуци

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

За шишчетата

  • пилешко филе - 400 гр - 5.72 лв
  • лук - 2 глави - 0.30 лв
  • тиквички - 1 бр - 0.40 лв
  • червена чушка - 1 бр
  • гъби по желание

За маринатата

  • олио - 100 мл - 0.42 лв
  • соев сос - 50 мл - 0.40 лв
  • вода - 100 мл
  • риган - 1 супена лъжица - 0.41 лв
  • чесън - 3 скилидки - 0.08 лв
  • лимон сок - 1/2 бр
  • черен пипер на вкус

Да си направите пилешки шишчета вкъщи е лесно, особено ако имате грил тиган. Изключително практично решение в ежедневието, той удобно заменя скарата. Благодарение на него можем да разнообразяваме менюто си с рецепти, които иначе пазим за лятото на балкона, за вилата, за като отидем някъде „на природа“ с приятели и т.н.

Свинското месо има нужда от по-дълго готвене. За сметка на това пилешкото е особено подходящо за шишчета в градски, апартаментски условия. Затова и решихме да споделим с вас нашата любима рецепта за пилешки шишчета със зеленчуци. Месото е достатъчно крехко, но за да го овкусим и да го направим по-сочно, го мариновахме. Нашият съвет е да го оставите в маринатата за една нощ и да го изпечете на следващия ден.

Класически зеленчуци за шишчета са чушката, и то червена, и лукът. Те стават леко сладникави, когато се запекат, и овкусяват приятно месото. Гъбите също са подходящи. Ние добавихме и тиквичка, но ако правите шишчета извън сезона на тиквичките, можете да я пропуснете.

Ако смятате, че пилешкото филе е твърде сухо за вашия вкус, го заменете с месо от бут без кожата. То е по-мазно и сочно и е чудесно за приготвяне на скара или грил тиган, както е в нашия случай. Процедурата по мариноването е идентична.

Докато шишчетата се пекат, си пригответе салата за тях. Свежото „Табуле“ ще допадне на почитателите на магданоза. Тъй като шишчетата са със зеленчуци, можете да си спретнете нещо по-питателно. Пикантната картофена салата, традиционната овчарска салата и салатата „Мизия“ са много подходящи. Ако все пак държите хапването да е леко, заложете на класическата зелена салата.

  1.  Нарежете пилешкото филе на кубчета и го сложете в дълбок съд.
  2.  Нарежете на едро чушката, лука, тиквичката и гъбите и ги сложете в купа.
  3.  Смесете продуктите за маринатата и изсипете половината върху месото, а другата половина върху зеленчуците.
  4.  Покрийте и оставете в хладилника за няколко часа. Месото може да се маринова и от вечерта и да престои в хладилника цяла нощ.
  5.  След като са престояли в маринатата, започнете да нижете шишчетата, като редувате парче тиквичка, лук, чушка и месо.
  6.  Изпечете ги на скара или на оребрен тиган докато месото си промени цвета и придобие приятен загар.
  7.  Сервирайте топлите пилешки шишчета с гарнитура по желание.

За маринатата

 Смесете продуктите за маринатата и изсипете половината върху месото, а другата половина върху зеленчуците.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти