600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
20 г пресен джинджифил
4 стръка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сухо чили (смляно)
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. гарам масала
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
150 г кисело мляко
1 връзка прясна мента
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват, наситняват се и се запържват в олиото до златисто. Охлаждат се.
Пилешкото се реже на кубчета и се смила в блендер.
Прибавят се наситненият пресен кориандър, куркумата, смления кориандър, гарам масалата, чилито, кимионът и запържените лук, джинджифил и чесън. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре.
Сместа се оформя върху шишчетата с мокри ръце, така че да ги обгърне (трябва да се получат нещо като кебапчета). Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – около 15 минути.
Киселото мляко се пасира с листата от мента.
Сосът се овкусява със сол и се поднася към шишчетата.
Прочетете още:
- Доматени шишчета, които се приготвят за 15 минути
- Зеленчукови шишчета по индийски
- Пилешки шишчета в азиатски стил
- Апетитни шишчета без месо, но с маслини