печени или варени пилешки гърди
1 връзка пресен лук
1/2 сладка ябълка
зеле
сусамови семена
уакаме
За дресинга:
1/2 ч.ч. запечен сусам
1/2 скилидка чесън
1/4 портокал или грейпфрут, сок
щипка захар
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. мирин
1 ч.л. саке
2 ч.л. сусамово олио
4 с.л. японска майонеза
Начин на приготвяне:
За дресинга счукайте в хаванче предварително запечения сусам и го прехвърлете в голяма купа. Настържете чесън, изтискайте сока на портокала или грейпфрута, добавете щипка захар и разбъркайте енергично. Добавете и останалите съставки - соев сос, мирин, саке, сусамово олио и майонеза и отново разбъркайте добре.
Накъсайте пилешкото месо на тънки ивици. Зелето също нарежете на тънки ивици. Нарежете само бялата част на пресния лук на тънки кръгчета. Обелете и нарежете ябълката на кубчета.
Добавете месото, зелето, пресния лук и ябълката в купата с дресинга и разбъркайте много добре.
Сервирайте пилешката салата в дълбоки чинии, поръсена със запечени сусам и уакаме.
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата