Пилешка курбан чорба

Пилешка курбан чорба

1 от общо 1 гласа
65 мин.
Необходими продукти
  • пиле - 1/2 бр - 4.79 лв
  • лук - 1 глава - 0.04 лв
  • моркови - 1 бр - 0.13 лв
  • чушки - 1 бр - 0.26 лв
  • домати - 1/2 бр - 0.15 лв
  • целина - 1/2 глава - 0.11 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • масло - 50 гр - 1.32 лв
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Рецептата за пилешка курбан чорба е вариант на традиционната курбан чорба, която се раздава за здраве. По тази причина традиционно се готви в голямо количество, но пък е вкусна и затова може да си я приготвите и без да има специален повод, казват от Mate Kitchen. По правило такъв вид чорба се приготвя от агнешко месо. Тази модификация ще допадне именно на хората, които не консумират агнешко. В някои краища на България тя се приготвя за Петровден.

Когато се прави курбан чорба, в нея се слага точно определен набор от продукти. Това са лук, моркови, сладки и евентуално люти чушки, домати. Всички трябва да са нарязани на дребно и се варят заедно. Застройка не се прави, не се добавя и фиде, нито пък картофи. Евентуално може да се разбият яйца и да се добавят през гевгир, за да се получат на конци.

Технологията за приготвяне на курбан чорба е много проста. Месото се слага да се вари на бавен огън и когато е вече почти готово, към него се добавят зеленчуците, за да се сварят заедно. Може да се направи запръжка от олио и червен пипер, но на пилешкото не му отива, така че ние я пропуснахме.

Много важна подробност, когато готвите пилешка курбан чорба, е да свалите кожата на пилето предварително. Тъй като месото не се отделя от кокала, нито се накъсва на малки парченца, е по-добре да я отстраните още преди да влезе в тенджерата, защото сварена не е вкусна. Ако решите да я оставите, за да направите бульона по-мазен, непременно трябва да я махнете, преди да поднесете, съветват ни Mate Kitchen.

  1.  Нарежете пилето на порционни парчета и го сложете да се вари, като обирате отделилата се пяна.
  2.  Измийте и нарежете на кубчета лука, моркова и чушката и ги сложете да се варят при месото.
  3.  Когато пилето и зеленчуците се сварят, прибавете настъргания домат, маслото и солта. Варете още десетина минути и дръпнете чорбата от котлона.
  4.  Подправете с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа целина, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти