Пикантен тортила чипс

Пикантен тортила чипс

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • пшенична тортиля - 4 бр - 2.45 лв
  • пармезан - 2 с.л. - 0.70 лв
  • лют червен пипер - 1 ч.л. - 0.06 лв
  • чесън на прах - 1 ч.л. - 0.07 лв
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л. - 0.05 лв
  • лайм - 1/2 бр - 0.58 лв
  • олио - 2 с.л. - 0.08 лв

Ах колко е хубава първата хрупкава хапка пикантен тортила чипс по рецепта на Mate Kitchen, потопен в сочно гуакамоле или пък крем от меко сирене с подправки. Веднага ще усетите разликата, защото този е домашен. Свеж, ароматен и направен с внимание, точно както бихте искали. И няма как да е по-различно, след като сте го направили вие.

Домашният тортила чипс е съвършено лесен за приготвяне и невероятно вкусен. Нужни са ви пресни тортили, но може да използвате поизостаналите в хладилника – една в този пакет, друга в онзи. Царевични или пшенични, изберете в зависимост от вашите предпочитания. Разрязани на триъгълни парченца, те се запичат до златисто във фурната или на тиган с малко мазнина докато станат съвършено хрупкави. Но това е само началото.

Тайната на идеалния домашен чипс се крие в подправките. Можете да го овкусите с морска сол, чесън на прах, чили, или каквото друго ви подсказва въображението. Вие сте шефът във вашата кухня и резултатът винаги ще бъде уникален чипс, който носи вашия личен подпис. Ние го искахме пикантен, затова добавихме лют червен пипер.

Но вкусът е само част от магията на домашния тортила чипс. Той е и по-здравословен, защото можете да контролирате количеството и вида на използваната мазнина и солта. Така всъщност избирате по-здравословни съставки и методи на приготвяне.

Забравете за излишните консерванти и изкуствени добавки! Насладете се на вашия домашен пикантен тортила чипс сега!

Да ви е вкусно от Mate Kitchen!

  1.  В купа смесете настъргания пармезан, лютия червен пипер, чесъна на прах и пушения червен пипер. Разбъркайте добре.
  2.  В купичка изсипете олиото и изтискайте лайма. Разбъркайте добре и с получената смес намажете всяка от тортилите и от двете страни.
  3.  Нарежете тортилите на лентички, а лентичките на триъгълници с големина по ваш избор.
  4.  Сипете сухите подправки в кутия или плик и сложете вътре част от парчетата тортила. Разклатете енергично, за да се покрият равномерно от всички страни. Извадете ги и продължете по същия начин докато подправите всички триъгълничета.
  5.  Изсипете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна до златист загар. От време на времеможе да разбърквайте, за да могат триъгълничетата да се изпекат равномерно от всички страни.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа пшенична тортиля, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти