MAGGI® Идея за Спагети Болонезе - 1 бр - 1.99 лв
бутер тесто 800 грама - 1 пакет - 3.99 лв
яйца - 1 бр - 0.67 лв
кайма смес - 400 гр - 3.63 лв
вода - 250 мл
Готови ли сте за едни по-различни пълнени бутерки с кайма? Не просто запържена кайма между пластове многолистно тесто, а топла закуска с дъх на слънчеви домати и италиански подправки в съвършен баланс. Нищо повече, нищо по-малко, просто всичко! С MAGGI® Идея за Спагети Болонезе става бързо и лесно. И неустоимо апетитно, обещават от Mate Kitchen!
MAGGI® Идея за Спагети Болонезе е многофункционално вкусно решение. Независимо дали сте начинаещ готвач, който иска да впечатли с минимални усилия, или опитен кулинар в търсене на практична, но възхитително вкусна идея, тази пряка пътечка е широко платно, върху което да разгърнете въображението си. От любимите ястия с паста, през гювечите и яхниите, та дори като пикантна поръска върху запечени картофи – възможностите с MAGGI® Идея за Спагети Болонезе са неограничени.
Рецептата за пълнени бутерки го доказва по безспорен начин. Всичко, което ви трябва, е 400 г кайма (свинска, телешка или смес – по ваш вкус) и пакет бутер тесто. MAGGI® ще свърши останалото.
Опитайте, ще бъдете възхитени!
Не чакайте вкусните пълнени бутерки да изстинат, макар че и тогава са също толкова вкусни. Поднесете ги топли, с голяма кана гъст айрян, друго няма да ви е нужно. Когато отхапете, начупените хрупкави листчета бутер тесто ще се полепят по устата ви, но ще ви е толкова вкусно, че няма да ги избършете със салфетката, а ще оближете всяка трошичка… За да се насладите докрай.
Добър апетит!
1. В сух тиган запържете каймата докато промени цвета си.
2. В купа с вода разтворете съдържанието на 1 пакет MAGGI® Идея за Спагети Болонезе и разбъркайте добре. Изсипете го в тигана при каймата, разбъркайте добре и след като сосът се сгъсти, го дръпнете от котлона, за да се охлади леко.
3. През това време разстелете тестото, поръсете го с малко брашно и го разточете леко.
4. Нарежете тестото на правоъгълници и сложете от плънката в средата на всеки. Намажете краищата на всеки правоъгълник със студена вода, след което прехлупете тестото и слепете. За да сте сигурни, че са затворени добре, притиснете всички ръбове с вилица.
5. Подредете бутерките в тава, покрита с хартия за печене. Наможете ги с разбито яйце и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.