Палачинки с орехи и шоколад

Палачинки с орехи и шоколад

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • брашно - 1 ч.ч. - 0.19 лв
  • прясно мляко - 1 ч.ч. - 0.58 лв
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. - 0.01 лв
  • масло - 1 супена лъжица - 0.26 лв
  • пудра захар - 2 с.л. - 0.10 лв
  • ванилена захар - 1 пакетче - 0.29 лв
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр - 1.33 лв
  • олио - 30 мл - 0.13 лв
  • течен шоколад - 3 с.л. - 0.57 лв
  • течна сметана - 2 с.л. - 0.18 лв
  • пудра захар - 1 супена лъжица - 0.05 лв
  • ром - 2 ч.л. - 0.11 лв
  • орехи - 100 гр - 3.50 лв

Ефирни палачинки с орехи и шоколад се приготвят, когато искате да събудите някого с любов, казват Mate Kitchen. За да го направите обаче, трябва вие да сте съвършено будни. Затова извадете яйцата и млякото от хладилника, за да се затоплят на стайна температура. През това време си направете двойна доза от любимото кафе, изпийте го бавно насред сутрешната тишина и чак тогава запретнете ръкави.

Съвършените палачинки са тънки до ефирност и с хрупкави крайчета. За да се получат като по учебник, трябва да сте внимателни с количеството тесто, което изливате в тигана. Налейте малко и го разнесете с бързи въртеливи движения, за да покриете цялото дъно. Не се притеснявайте, ако не се получи с първата палачинка. Направете няколко, за да можете да прецените точната доза.

Само така можете да сте сигурни в резултата. За истински френски вкус намазвайте дъното на тигана не с олио, а с масло. То попива в палачинките и им придава мекота и деликатност дори когато са студени.

Винаги когато правите сладкиши, ползвайте първокачествено бяло брашно, съветват Mate Kitchen. Само така можете да сте сигурни в резултата. И, разбира се, гответе с желание и любов. Храната носи емоционални вибрации, които й изпращаме и ни се отплаща с незабравим вкус. Нека е незабравимо добър!

  1.  Първо пригответе палачинките.
  2.  Смесете брашното, содата, пудрата захар и солта в купа.
  3.  Добавете яйцата, млякото и разтопеното масло.
  4.  Разбийте добре до получаване на гладко тесто с гъстотата на боза. Имайте предвид, че по-рядкото тесто означава, че ще се разлива по-бързо в тигана и ще получите по-тънки палачинки.
  5.  Затоплете тиган и изпържете палачинките. Поддържайте ги топли във фурната.
  6.  За да приготвите пълнежа, разбъркайте течния шоколад със сметаната и рома.
  7.  След като се смесят добре, разнесете шоколада върху всяка палачинка и навийте на руло или на триъгълник.
  8.  Наредете палачинките върху поднос или в отделни чинии. Поръсете отгоре с орехи и захар. По желание украсете с бита сметана.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа течна сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти