Начало Вкусно Основни

Къри с кюфтета

С букет от пикантни вкусове

Къри с кюфтета Снимка: vbox7.com

Необходими продукти: за кюфтетата: 600 г телешка кайма 80 мл олио 2 глави лук 20 г пресен джинджифил 2 скилидки чесън 1/4 връзка магданоз 2 с. л. кетчуп 1 с. л. гарам масала сол на вкус за кърито: 40 мл ...

Прочети цялата статия
Рецептите на Катето Евро: зрял боб в гърне

Рецептите на Катето Евро: зрял боб в гърне

Моя дядо Петър, който ме е отгледа, държеше много на храната, искаше да му се приготвят минимум по 4-5 ястия на ден. Както вече съм казвала за него, не уважаваше постните храни - казваше им - гарнитура, но обичаше да има боб и баба разнообразяваше това вариво в различни варианти. Например сухи...

Прочети цялата статия
Хлебен пудинг с гъби

Хлебен пудинг с гъби

Засищащо основно без месце

Необходими продукти: 1 хляб с дебела кора (600 г) 600 мл пилешки бульон 350 г печурки 200 г заквасена сметана 100 г кашкавал 50 г краве масло 50 мл бял вермут 3 яйца 2 скилидки чесън 1 глава лук 1 с. л. дижонска горчица 1 ч. л. майоран сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: Хлябът се...

Прочети цялата статия
Печени кюфтета с бекон и моцарела

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Поднесени със „Снежанка“ от репички

Необходими продукти: 400 г бекон на лентички (24 бр. ленти) 300 г кайма от свински гърди 300 г кайма от телешки врат 125 г сирене „Моцарела“ 1 глава лук 1 филия бял хляб 1 яйце 2 ч. л. риган кората от 1 лимон зехтин за намазване сол на вкус за соса: 300 г цедено кисело мляко 1 връзка...

Прочети цялата статия
Дробчета с карамелизиран лук

Дробчета с карамелизиран лук

Вкусно основно само за няколко минути

Необходими продукти: 600 г охладени пилешки дробчета 100 мл ликьорно вино „Мадейра“ 100 мл пилешки бульон 50 г краве масло (студено) 3 глави лук 4 стръка мащерка 1 дафинов лист 1 твърдо сварено яйце 4 с. л. олио сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: Лукът се реже на тънки...

Прочети цялата статия
Рибай стек със сос „Чимичури”

Рибай стек със сос „Чимичури”

За кулинарни ценители

Необходими продукти: 2 бр. рибай стек (по 200 г всеки) пушена сол и черен пипер на вкус зехтин за намазване за соса: 70 мл зехтин „Екстра върджин“ 30 мл ябълков оцет 2 скилидки чесън 1/2 връзка пресен кориандър 1/2 връзка магданоз 1/4 връзка босилек 1 стрък пресен лук 1/2 ч. л. сол 1/4 ...

Прочети цялата статия
1|2|3|>

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.