Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки

С богата и ароматна плънка

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

1 кг кисело зеле (листа)
200 г булгур (с варене)
500 мл зелев сок
60 мл олио
6 сушени червени чушки
4 скилидки чесън от туршия
4 стръка праз
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен

Начин на приготвяне:

Чушките се попарват в кипяща вода, за да омекнат, след това се накълцват.

Празът и чесънът се наситняват и се запържват в половината олио.

Добавят се доматеният концентрат, наситненият магданоз, 1/2 с. л. червен пипер, джодженът, чушките и булгурът. Налива се половината зелев сок и плънката се готви, докато булгурът поеме течността.

От зелевите листа и плънката се свиват малки сарми, които се подреждат в плитък съд с капак. 

Наливат се останалите зелев сок и олио, и се поръсва с останалия червен пипер. Сармите се готвят на тих огън, докато течността се изпари.

След това капакът се маха и ястието се запича за 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Сервира се.

Прочетете още:

Ориенталски зелеви сарми

Лозови сарми с канела и стафиди

Сарми с праз лук и гъби

Зелеви сарми с млечен сос

Тракийски сарми

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти