Зелени фусили

Със свеж сос

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

300 г пълнозърнести фусили

100 г замразен грах

100 г листа спанак

1 стрък праз, само зелената част

шепа листа босилек

1 желирано кубче пилешки бульон

50 г галета

50 г масло

20 г наденица ндуя

20 г сирене Пекорино

Начин на приготвяне:

1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги.

2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След това добавете граха и след 1 минута добавете листата спанак. След 20 секунди добавете листата босилек. След още 10 секунди прецедете зеленчуците.

3. Пресипете зеленчуците в блендер, докато са горещи, и ги пасирайте. Добавете кубчето бульон и пасирайте отново.

4. Залейте със соса пастата и разбъркайте.

5. Обелете парчето пикантна наденица ндуя и го поставете в загрят тиган. Притискайте и мачкайте наденицата, докато се разпадне на малки парченца. Добавете маслото, а щом то се разтопи, добавете галетата и разбъркайте. Пресипете сместа върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

6. Сервирайте зелени фусили, поръсени с пикантните трохи и настъргано сирене Пекорино.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти