2 с.л. зехтин
2 малки глави лук
3 скилидки чесън
3 тъмнозелени тиквички
250 г гъби печурки
400 г нарязани домати от консерва
200 г бейби спанак
400 г пресни кори за лазаня
шепа листа босилек
80 г пармезан
2 топки х 125 г моцарела
Начин на приготвяне:
1. Сипете зехтина в дълбок тиган с огнеупорни дръжки и го загрейте. Запържете нарязания на ситно лук за 5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 1 минута.
2. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кубчета. Почистените гъби нарежете на тънки филийки. Добавете ги в тигана и ги запържете на по-силен огън за 5 минути, до златистокафяво. Добавете нарязаните домати и 400 мл гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте сместа да заври, намалете силата на огъня и гответе 10 минути.
3. Накрая добавете предварително измитите и подсушени листа спанак. Щом листата се свият, добавете и разрязаните на две по дължина пресни кори за лазаня. Добавете настъргания пармезан и листата босилек. Най-отгоре подредете кръгчета моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса, под грила, 3-5 минути, докато сиренета се разтопят и запекат.
Още рецепти за лазаня:
- Лазаня с патладжани и червени чушки
- Лазаня от тиквички с три вида сирена
- Лазаня със сирена и спанак
- Лазаня с рагу
- Лазаня с гъби