Зелена пролетна гозба

С лапад, спанак и булгур

Зелена пролетна гозба
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

7-8 бр. гъби
50 мл. зехтин
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
500 г пресен спанак
500 г пресен лапад
1/2 ч.л. индийско орехче
черен пипер
сол
1 кафена чаша булгур
3 яйца
100 г кашкавал
2 с.л. брашно
1 тиквичка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.
Подгответе си продуктите, всеки по отделно. Измийте и нарежете гъбите. Обелете и нарежете лука и чесъна на кръгчета. Измийте лапада и отрежете жилите му, измийте и спанака. Нарежете ги на ситно. Накиснете булгура в 2 кафени чаши вода за половин час, докато набъбне.
Задушете гъбите в тиган с малко зехтин, докато покафенеят. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън, и налейте малко вода, за да поомекнат. Сложете спанака и лапада и разбъркайте добре. Овкусете с черен пипер, сол и индийско орехче. Гответе няколко минути, докато омекнат и намалят обема си. Охладете сместа напълно.

В купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал и 2 лъжици брашно. Изсипете спаначено-лападната смес и разбъркайте. Добавете и набъбналия булгур. Разбъркайте добре и излейте сместа в йена или тавичка. Отгоре подредете кръгчета тиквичка. Печете ястието до готовност, докато стегне добре. Поднесете с кисело мляко. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти