Запеканка с пилешко месо и картофи

Простичко и апетитно ястие

3.14 от общо 37 гласа
110 мин.
Необходими продукти

картофи - 1 кг 

готварска сметана - 400 мл 

пилешко месо - 500 гр 

кашкавал - 200 гр

бекон - 80 гр 

гъби - 7-8 бр.

магданоз - 1/2 връзки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Запеканка с пилешко, запеканка с паста, запеканка със сирена, запеканка със зеленчуци… Има нещо много вкусно и примамливо в думата запеканка.

Ако като дете сте разгръщали готварските книги на мама, сигурно сте се чудили какво представлява това ястие. Очевидно ще е нещо запечено, но какво. Е, отговорът е изненадващ – всичко. Всичко може да бъда сложено в тава, полято със сметана или бешамелов сос, поръсено с настърган кашкавал и запечено до златист загар. Тук въображението и умението правилно да се комбинират продуктите е предпоставката за апетитен резултат.

В случай че силата ви не е в това, от Mate Kitchen са направили подходящата комбинация за вас. Пилешко месо, сварени картофи, гъби – добре премерен минимализъм. Сметаната и настърганият кашкавал се подразбират. И ето ви запеканка с пилешко и картофи.

Няма нищо сложно в приготвянето на нашата запеканка. Просто трябва да сварите предварително месото и картофите. Ако смятате, че варенето ви е твърде много, бихте могли да запържите пилешкото в масло с малко черен пипер или пък заедно с бекона. Така самото то ще придобие повече вкус и характер и ще се усеща измежду останалите продукти. Ако разполагате с друго месо, ползвайте него. Може и да комбинирате два вида. Все ще се получи вкусно. Само трябва да го поднесете топло.

А как точно се чете запеканка – с ударение на Е или на второто А? Не се главоболете. По-важното е как се изяжда. От опит знаем – тихо, бързо и с апетит.

Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на кубчета и го сварете за 10-12 минути. Дръпнете го от огъня и го отцедете.

2. Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета.

3. Сложете картофите в подходяща тава, добавете пилешкото месо, нарязаните на едро гъби и бекон, подправките и нарязания магданоз. Налейте сметаната и разбъркайте добре.

4. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 200 градуса до златист загар.

Внимание: Съдържа кашкавал и готварска сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти