Заек с печени картофи

За специални поводи

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 заек
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 400 мл червено вино („Кианти“)
  • 4–5 с.л. зехтин
  • 100 г маслини каламата
  • 3 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
  • За картофите:
  • 800 г картофи
  • 1 стрък розмарин
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете заека и го нарежете на парчета. Залейте го с виното, покрийте с фолио и оставете да се маринова за една нощ.

Извадете и подсушете месото, а виното запазете. Овкусете заешкото със сол и пипер и оваляйте в брашно.

Нарежете лука и чесъна на едро и ги запържете в сгорещения зехтин. Извадете ги и в същия съд запържете месото до златисто.

Разбъркайте доматения концентрат с виното и сипете в съда при заешкото. Прибавете и 200 мл вода, заедно с клонката розмарин и листенца мащерка. Върнете лука с чесъна, овкусете със сол и пипер, похлупете и оставете да къкри 30 минути. Ако е нужно, долейте още вода. След това прибавете маслините и гответе още 30 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на шайби с дебелина 1-2 см. Сварете ги в подсолена вода до полуготовност и ги охладете в леденостудена вода.

Подредете ги в тава, намазана със зехтин. Намажете ги със зехтин. Овкусете ги със сол, черен пипер и наситнен розмарин. Изпечете ги до златисто на 180 градуса.

Поднесете заешкото с картофите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти