Задушено пиле с лимон и орзо

Вкусна идея за вечеря с приятели

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

1 цяло пиле (1.5 кг)

1 с.л. зехтин

2 лимона, кора и сок

3 големи скилидки чесън

2 ч.л. сушен естрагон

2 моркова

2 стръка праз

1 ч.л. фина морска сол

1/2 ч.л. едър лют червен пипер

300 г паста орзо

6 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилето трябва да е престояло на стайна температура 40 минути преди да започнете да го готвите.

2. В дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак сипете зехтин и щом се загрее, поставете пилето с гърдите надолу. Запечатайте пилето от двете страни, до златисто, за по 3-5 минути от всяка страна.

3. Настържете кората на лимоните направо върху пилето. Настържете и скилидките чесън. Поръсете със сух естрагон или мащерка. Около пилето сложете предварително почистени и измити моркови и праз, нарязани на големи парчета. Поръсете сол, едър лют червен пипер. Добавете лимоновия сок и 1.5 л. вода. Захлупете и оставете водата да заври. Поставете съда с пилето в предварително загрята фурна на 180 градуса (или 160 градуса с вентилатор) за 1 час и 15 минути.

4. Отхлупете съда. Ако морковите са омекнали, а пилето е почти готово, добавете орзо отстрани, така че да потъне в течността. Върнете във фурната, без да слагате капак, за още 15 минути.

5. Докато е още топло пилето, поръсете със ситно нарязан магданоз. Накъсайте месото, като отстраните костите и кожата. Поднесете купа с орзо, лимон и пилешко месо. Поръсете с фино настърган пармезан, по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти