1 литър пилешки бульон
750 мл бяло вино
2 дафинови листа
1 ч.л. семена от резене
1 ч.л. зърна черен пипер
щипка шафран
6 лимона
4 малки картофа
4 скилидки чесън
1 червена люта чушка
4 черни миди
4 бели миди
4 миди "Сен-Жак"
2 глави лук
2 бр. царевица
1 връзка мащерка
4 кралски скариди
2 сини рака
1 сварен омар
150 г масло
морска сол
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера сипете бялото вино. Добавете семената фенел, зърната черен пипер, разряната на две люта чушка, обелените скилидки чесън, дафинов лист, стръкове мащерка и шафран. Настържете фино кората на 1 лимон. Оставете виното да заври и когато се редуцира наполовина, добавете пилешкия бульон.
2. Измийте добре пресни моркови и картофи. Картофите нарежете на едри парчета. Обелете главите лук и ги разрежет на половинки. Щом сместа от вино и бульон заври, добавете първо картофите, морковите и лука. След 5 минути добавете царевиците.
3. След 10 минути добавете целите раци. Почистете мидите в черупки. Добавете и тях в бульона. Гответе, докато черупките се отворят.
4. Добавете кралските скариди и мидите "Сен-Жак". Гответе ги не повече от 30 секунди, колкото да променят цвета си.
5. Овкусете с морска сол и поставете целия предварително сварен омар. Захлупете тенджерата и оставете за 5 минути. Накрая добавете бучка масло.
6. Постелете хартия за печене на дъното на тава. Нарежете лимоните на резени и ги подредете в нея. След това извадете всички морски дарове и зеленчуци. Омарът разрежете на две, по средата. Поднесете задушените морски дарове с препечен хляб с квас.