Задушени морски дарове

Богат вкус, с който да поглезите небцето си

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 литър пилешки бульон

750 мл бяло вино

2 дафинови листа

1 ч.л. семена от резене

1 ч.л. зърна черен пипер

щипка шафран

6 лимона

4 малки картофа

4 скилидки чесън

1 червена люта чушка

4 черни миди

4 бели миди

4 миди "Сен-Жак"

2 глави лук

2 бр. царевица

1 връзка мащерка

4 кралски скариди

2 сини рака

1 сварен омар

150 г масло

морска сол

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера сипете бялото вино. Добавете семената фенел, зърната черен пипер, разряната на две люта чушка, обелените скилидки чесън, дафинов лист, стръкове мащерка и шафран. Настържете фино кората на 1 лимон. Оставете виното да заври и когато се редуцира наполовина, добавете пилешкия бульон.

2. Измийте добре пресни моркови и картофи. Картофите нарежете на едри парчета. Обелете главите лук и ги разрежет на половинки. Щом сместа от вино и бульон заври, добавете първо картофите, морковите и лука. След 5 минути добавете царевиците.

3. След 10 минути добавете целите раци. Почистете мидите в черупки. Добавете и тях в бульона. Гответе, докато черупките се отворят.

4. Добавете кралските скариди и мидите "Сен-Жак". Гответе ги не повече от 30 секунди, колкото да променят цвета си.

5. Овкусете с морска сол и поставете целия предварително сварен омар. Захлупете тенджерата и оставете за 5 минути. Накрая добавете бучка масло.

6. Постелете хартия за печене на дъното на тава. Нарежете лимоните на резени и ги подредете в нея. След това извадете всички морски дарове и зеленчуци. Омарът разрежете на две, по средата. Поднесете задушените морски дарове с препечен хляб с квас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти