Финото месо на сьомгата трудно понася тежки въглехидратни храни, затова пресните картофи са добър избор в това предястие.
Необходими продукти за 4 порции
800 г пресни картофи
200 г аспержи
300 г филе от сьомга
3 с. л.зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязан
2 с. л.лимонов сок
200 г крем-сирене
2 с. л.пресен копър, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Картофите се измиват добре и се слагат за 15 мин. да се сварят, покрити с вода с 1 ч. л. сол. Отцеждат се. Нарязват се на големи парчета.
2. Аспержите се почистват от твърдата долна част и се нарязват на парчета по 5 см. Бланшират се за 2 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и се слагат в ледена вода, за да запазят цвета си.
3. Рибата се поръсва със сол и пипер.
4. В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се и веднага се поставя рибата. Изпържва се от двете страни до златисто. Внимава се да не изгори чесънът. Изваждат се рибата и чесънът и в същата мазнина се сипват картофите и аспержите. Посоляват се леко и се разбъркват 2-3 мин. Разбъркват се със сиренето, лимоновия сок и копъра. Прибавя се и накъсаната на парчета риба. Сервира се веднага.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Топла салата с гъби и аспержи
Уникална рецепта с пушена сьомга
Вкусна риба на тиган