Необходими продукти:
800 г. кайма смес
2 яйца
70 г. галета
1 глава лук
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
100 мл. прясно мляко
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л сос "Уорчестър"
1 ч. л. сос "Табаско"
1 с. л. сушен магданоз
1 с. л. сушен див лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
За пикантната глазура:
90 г. кетчуп
60 г. кафява захар
50 мл. ябълков оцет
40 г. „Срирача“ сос (или друг пикантен сос на вкус)
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чесъна и чушката. В малко мазнина задушете лука, след минута добавете чесъна и чушките.
Когато омекнат, ги смесете с каймата.
Прибавете галета, мляко, магданоз, див лук, сол, горчица, сос "Уорчестър", сос "Табаско", 2 яйца и черен пипер.
Смесете добре и оформете като руло.
За глазурата смесете кафява захар, ябълков оцет и сос „Срирача“.
Залейте каймата с глазурата и печете 1 час на 180 градуса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: