Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
1 консерва риба тон
4 с. л. сметана
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2-3 стръка лук
1 червена чушка
1 с. л. масло
сол, пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в две чаши подсолена вода. Щом е готов, го залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.
Нарежете зеленчуците на дребно.
Задушете лука с малко мазнина. Когато омекне, махнете половината от котлона, а останалото смесете с рибата и махнете от печката.
Остава да приготвите соса.
Пасирайте чушките с половината лук, сметаната, бульона,черния пипер и пасирайте.
Изсипете в тавичка и печете на 200 градуса, когато водата се изпари обядът е готов.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза