Необходими продукти:
500 г пресни картофи
180 г пушен бекон (цяло парче)
100 г краве саламурено сирене
50 г краве масло
8 яйца
2 връзки пресен лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се сваряват на пара. Охлаждат се и се нарязват на парчета.
Пресният лук се наситнява.
Яйцата се разбиват добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух тиган с термоустойчива дръжка, до златисто.
Прибавят се лукът, картофите и маслото.
Наливат се и яйцата.
Поръсва се с натрошеното сирене и се оставя на огъня за 1–2 минути. След това се пече около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се леко, нарязва се и се поднася със свежа салата по избор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна