Вермичели с фенел, домати и сардини

Средиземноморско вдъхновение

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

500 г вермичели с яйца

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 ч.ч. хлебни трохи

1 глава лук

1 голяма глава резене (фенел)

1 скилидка чесън

2 узрели домата

2 с.л. доматено пюре

8 филенца маринована аншоа

щипка шафран

1/4 ч.ч. стафиди

1/2 ч.ч. запечени кедрови ядки

15 бр. сардини

1/4 ч.ч. магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и в него запържете хлебните трохи до златисто, около 4-6 минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Извадете запържените трохи върху кухненска хартия.

2. В друг тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук, фенел и чесън, за около 10-13 минути, до пълно омекване. След това добавете нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре. Разбъркайте. Добавете предварително накиснатия за 10 минути шафран в 2 с.л. гореща вода, както и нарязаните на ситно филенца аншоа. Разбъркайте и гответе 5-8 минути.

3. Сварете пастата според указанията на пакета. Добавете я в тигана със соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре и дръпнете от огъня. Добавете стафидите и запечените кедрови ядки. Разбъркайте.

4. Филетирайте сардините и ги почистете от всички кости. Разтворете ги като пеперуда. Загрейте малко зехтин в тиган и поставете няколко сардини с кожата надолу. Поръсете със сол и черен пипер. Щом кожата придобие златист цвят, обърнете и пържете отново до златисто.

5. Сервирайте пастата със сос от фенел и домати с няколко филета сардини. Поръсете с хлебни трохи и нарязан магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти