1 голямо охладено пиле
1 чаена чаша ориз
1 връзка пресен лук
Шепичка стафиди
3- 4 стръка пресен чесън
Картофи
2 - 3 кисели ябълки
Масло
За Великден в нашия дом се приготвяха доста блюда.
Освен печеното агнешко, зелената салата и много разядки, майка приготвяше традиционното пълнено с ориз пиле.
Тъй като агнешкото месо е доста скъпо, аз ви препоръчвам да напълните и изпечете едно или две пилета и така ще имате и месце, и ориз, и печени картофи.
Начин на приготвяне:
Задушавате пресния нарязан лук в маслото.
Прибавяте ориза,черен пипер, сол и стафидите.
Напълвате пилето и зашивате с конец или с клечки за зъби.
Поставяте го в тавичка заедно с картофите и ябълките и стръкчетата чесън.
Покривате тавата с фолио или капак и печете 2 часа на 180 градуса.
Весели празници!
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.