Традиционна рецепта за миш-маш, приготвена с пресни червени и зелени чушки и хубаво българско краве сирене.
Продукти (за две порции):
5-6 яйца
3 чушки (червени или зелени)
1 средно голям домат
200 гр. краве сирене
2 с.л. зехтин
Сол, черен пипер
Подправки: риган, босилек, магданоз, копър – или каквито пожелаете.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете чушките и доматите, нарежете ги на ситни кубчета. Направете същото със сиренето.
Загрейте тиган на умерена степен, изсипете зехтина и след като загрее добавете чушките. Разбъркайте и оставете на котлона за около 3-4 мин. и след това добавете доматите.
След около 2-3 минути чушките ще омекнат и може да овкусите с подправките. Не прекалявайте със солта, тъй като в миш-маш има сирене.
След като прецените, че чушките са почти готови, добавете сиренето и разбъркайте.
Минута по-късно добавете предварително разбитите яйца като не спирате да бъркате до пълната им готовност около 3-4 мин..
Ако е необходимо добавете още подправки
Сервирайте миш-маша със салата от свежи зеленчуци или таратор.
Във видеото по-горе можете да видите още една лесна за изпълнение рецепта за миш-маш
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!