кренвирши Leki - 4 бр.
пшенична тортиля или царевична - 4 бр.
краставици - 1 бр.
домати - 2 бр.
чушки - 1 бр.
червен боб от консерва - 300 гр
чеснов сос на вкус
барбекю сос на вкус
Тортила с жарнати кренвирши, червен боб, зеленчуци, сос… Не звучи никак зле, а? Особено през лятото. Особено когато не ни се готви, но ни се хапва нещо вкусно. Особено когато предпочитаме да си направим нещо бързо вкъщи точно по наш вкус, отколкото да купим нещо бързо навън. Или пък когато искаме да изненадаме и изкушим с нещо ново и различно. Нека си признаем, не всяко семейство купува всеки ден тортили, лаваш или арабски питки. А те са много хитър начин да разнообразим менюто си, да опитаме нещо извън традиционното и добре познатото и да се докоснем до интересни вкусове.
Защо тортила с кренвирши? Защото кренвиршите имат специфичен вкус и аромат, който, макар да не си го признаваме, е страшно примамлив. И ни дават много възможности за бързи и лесни импровизации в ежедневието. Все пак, за да сме сигурни в това какво слагаме на масата си, ние традиционно се доверяваме на кренвирши Leki. Те издържаха всичките ни кулинарни проверки.
За тези тортили с кренвирши ние ползвахме чеснов и барбекю сос, но вие можете да си забъркате и сос по ваш вкус. Комбинацията от продукти предполага това да е гуакамоле например или нещо на млечна основа. Тортилата подканва да завиете в нея и нещо лютичко – накълцано прясно чушле, няколко капки чили сос. Нещо, което ще събуди сетивата и ще подразни приятно небцето. Това означава, че студената бира става просто задължителна.
Наздраве и да ви е вкусно!
Начин на приготвяне:
1. Отцедете боба от консервата. Чушката и краставицата нарежете на ивички, а домата - на кръгчета.
2. Запечете леко питките на барбекю, след което обелете и нарежете кренвиршите Leki по диагонал.
3. Изпечете кренвиршите, след което можете да пристъпите към приготвянето на тортилите.
4. Намажете питката с барбекю или чеснов сос по желание. Сложете червен боб, нарязани ивички от краставицата, ивички от чушката, кръгчета от домата и най-отгоре подредете кренвиршите.
5. Гарнирайте със сос по желание, загънете и сервирайте.
Внимание: Съдържа пшенична тортиля, което може да предизвика алергични реакции.